• CodeCUP 2017 натпревар за средношколци

    во соработка со компаниите Seavus и InterWorks
  • Упис на нови студенти на ФИКТ

    Online упис на ФИКТ
  • 3-та награда на Codefest 2016 за студенти на ФИКТ

    Тимот ABI составен од студенти на ФИКТ, на натпреварот CodeFest 2016 во Охрид (32-часовен маратон во програмирање), освои: 3-та награда на Codefest 2016 !! Награда за Best Mobile App на Codefest 2016 (Meeting Venue & Schedule System) !! како и: Награда за Exceptional participants на Codefest 2016 од компанијата Seavus (со можност за 3 месечна поддршка од Seavus Incubator) 5 влезници за членовите на тимот на Spark.me во Будва (28-29 Мај) 3 влезници за LEAP Summit во Загреб (5-7 Мај) 2 влезници за Startup Pirates во Тирана (23-30 Април) Full Team Participation at StartQube Summer Camp - од STARTUP ZONE 6 Months Free Incubation, 3 business skills trainiing/workshops, како и бесплатна промоција на TechPark национални и интернационални настани - SEEUTechPark Околу 10 ваучери за бесплатен веб хостинг и регистрација на домен... Честитки и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина! codeFest 2016
LANGUAGE :

Дома

logofiktФАКУЛТЕТОТ ЗА ИНФОРМАТИЧКИ И КОМУНИКАЦИСКИ ТЕХНОЛОГИИ е нова единица на битолскиот Универзитет и е формирана во 2014 година, со Закон за основање на Факултет за информатички и комуникациски технологии во состав на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола (Сл. весник бр. 187/30.12.2013). Факултетот за информатички и комуникациски технологии ќе врши високообразовна дејност како додипломски, последипломски и докторски студии, како и научно-истражувачка и применувачка дејност од научните полиња ИНФОРМАТИКА (110) и КОМПЈУТЕРСКА ТЕХНИКА И ИНФОРМАТИКА (212) (член 2 од Законот за основање на Факултетот). Со отворањето на оваа високообразовна единица во составот на УКЛО се етаблира факултет комплетно фокусиран на едукација на информатички кадар.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress