Креативност и претприемништво. Поврзаност и важност

На 7 мај 2021 г. (петок), во периодот од 10:00 до 12:00 часот ќе се одржи онлајн настан на тема Креативност и претприемништво. Поврзаност и важност.

Теми на настанот: Креативност и претприемништво – Патот до успешен бизнис; Визуелно брендирање – Како да се создаде моќен корпоративен идентитет?; Успешната приказна на Furious Avocado и Tie Dye; Како да се успее на глобалниот пазар за видеоигри?; Што е Design thinking методологија? Креативен водич за Design Thinking; и CreatINNES Академија – Претприемништво за креативна и културна индустрија

Говорници: од Велика Британија: Д-р. Волфганг Книејски, EIT и Д-р. Петјо Будаков – Budakov Films | XU University, од Македонија: Наум Михајловски – Furious Avocado, Лела Анастасова – Innothink и Димитар Смилјановски, Македонска развојна фондација за претпријатија – МРФП.

Настанот е во организација на Македонска развојна фондација за претпријатија (МРФП) и во ко-организација со Факултетот за информатички и комуникацискиски технологии – Битола и Македонското научно друштво Битола и Тахнички факултет – Скопје.

РЕГИСТРИРАЈ СЕ: http://bit.ly/creatinnes2021

ZOOM линк за дирекно вклучување на настанот е: https://zoom.us/j/91672558177