Фулбрајт стипендии за студенти

Почитувани студенти

 

Ве известуваме дека е објавен конкурсот за Фулбрајт стипендиите за студенти за школската 2019/2020 година. Оваа стипендија ги покрива сите трошоци (виза, патување, сместување, студирање и сл.) и може да се квалификуваат да аплицираат сите студенти кои ќе дипломираат до крајот на оваа календарска година, како и студентите кои се запишани на магистерски (2 циклус) или докторски студии (3 циклус) во Македонија или во било која друга држава и сакаат да направат истражување за нивните магистерски и докторски тези.

 Детали за објавата на повикот за стипендии е на следниот линк:

https://mk.usembassy.gov/fulbright-student-competition-2019-2020-academic-year-now-open/