Вчера на ФИКТ се одржа #DigiGirlz

Вчера на ФИКТ се одржа #DigiGirlz значаен настан организиран од Мајкрософт Македонија кој треба да поттикне поголема застапеност на девојки во ИТ индустријата. Пред нашите идни студентки покажавме и докажавме зошто ИТ професиите и студирањето на ФИКТ се cool и за девојки.

http://play.mrt.com.mk/play/30791