CodeCUP 2017 натпревар за средношколци

На CodeCUP 2017 за успешно завршените проекти се доделени следните награди:

  • Таблети на првонаградениот тим и нивниот ментор
  • Android TV BOX на второнаградениот тим и нивниот ментор
  • Ранец и маус за третонаградените тимови и нивните ментори

1. Првонаграден проект Игра собирање на пехари за тимот од СОУ „Нико Нестор“ – Струга (Лирим Бектеши-ментор, тим: Махир Мерсимоски и Амир Ајдиноски)

2. Второнаграден проект Апликација рента кар за тимот од ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ – Охрид (Јулијана Петреска – ментор, тим: Александар Дукадиноски и Филип Јосифоски)

3. Третонаграден проект Платформа за споделување и уредување слики и 3D проекти за тимот од СОУ гимназија „Мирче Ацев“ – Прилеп (Анкица Стеваноска Јанческа – ментор, тим: Димитар Милески)

3. Третонаграден проект Смарт кеш за тимот од СОУ гимназија „Јосип Броз Тито“ – Битола (Мирјана Соклевска – ментор, тим: Бошко Колоски и Милан Петровски)

  • ослободување од партиципација за првата година студирање за тимовите од 1-3 место
  • сертификати за успешно учество на сите учесници

sl 00

IMG_4850 IMG_4847 IMG_4842
sl 03 -3 sl site IMG_4726
IMG_4661 IMG_4647 IMG_4694