Oтворен повик за аплицирање за мобилност според програмата CEEPUS

Студентите на ФИКТ – Битола имаат можност да аплицираат за мобилност на еден од наведените факултети за мобилност во траење од 1 до 5 месеци.

 

За информации отворете на www.ceepus.info каде можете да се логирате и аплицирате.

 

Мрежите каде е член нашиот факултет се:

 

CIII-HU-0019-11-1516

International Cooperation in Computer Science

 

– 1 месец стипендија за студент во Нови Сад, Србија

– 1 месец стипендија за студент во Марибор, Словенија

 

CIII-SI-0215-09-1516

International CEEPUS Network of Administration, Economics and Organizational Sciences

 

  • од 1 до 5 месеци стипендии за студенти на сите членки на мрежата

 

За детални информации можете да се обратите кај координаторот за CEEPUS програмата доц. д-р Мимоза Богданоска Јовановска ++389 76 55 01 05, mimozajovanovska@yahoo.com, mimosa.jovanovska@fikt.edu.mk